Шарено руло първи вид

За тази рецепта и идея благодаря на Веси Казакова - прекрасен десерт, лек и вкусен крем и впечатляващ пандишпан

Необходими продукти за рулото: 4 яйца, 8 суп.л.захар, 2 суп.л.вода, 7 суп.л.брашно, 1 суп.л.какао, 1 п.бакпулвер, 1 ванилия

Необходими продукти за пълнежа: 1 литър прясно мляко, 4 яйца, 1 ч.ч. захар, 1 ч.ч. брашно, ванилия

Необходими продукти за глазиране: 1ч.л.желатин, 50 мл сок от компот

Начин на приготвяне на рулото: Яйцата се разбиват със захарта и ванилията до сгъстяване и побеляване. Добавя се водата и разбиването продължава още малко. Сместа се разделя на две равни части. В отделна купичка се пресяват 4с.л.брашно с половината пакетче бакпулвер, а в друга купичка 3 суп.л.брашно, 1 суп.л.какао и останалия бакпулвер. Всяка част от яйчената смес се разбърква внимателно с брашняната смес. Получените теста се изливат в сладкарски пошове или найлонови пликове. Голяма правоъгълна тава се застила с хартия. Отрязва се връхчето на плика, за да се получи отвор 1 см и се шприцоват диагонални линии на разстояние 1,5 см, първо с какаовата смес, а след това празните ивици се запълват с бялата смес. Пече се в загрята на 200 С фурна 1-2 мин, след което са намалява на 160 С още 5 мин, докато започне леко за порозовява. Изважда се готовия блат, обръща се върху влажна и наръсена с малко захар кърпа, и се отстранява хартията. Завива се на руло заедно с кърпата и се оставя да изстине. Добре изстиналия блат се разгъва, намазва се приготвения крем и се завива отново на руло.
Желатина се залива със сока и се оставя да набъбне. Сместа се затопля леко на водна баня, за да се стопи напълно желатина и се оставя да се охлади. След това с четка се глазира рулото.
Престоява 1 час в хладилника и е готово!

Коментари

Популярни публикации от този блог