вторник, 29 май 2012 г.

Желирани яйца "Фаберже"

Много ефектно и същевременно много лесно предложение за предястие, с което ще пожънете фурор :)


Необходими продукти: 5-6 яйца, пакетче желатин, зрънца сладка царевица, грах, моркови и 1 кубче пилешки бульон. 


Начин на приготвяне: Правим малък отвор от едната страна на яйцето, издухваме вътрешността и измиваме черупката. Разтваряме бульона в гореща вода, прецеждаме го и добавяме желатина. Оставяме желатина да набъбне. Бланшираме царевицата, граха и моркова. Нарязваме ги на ситно. Нареждаме зеленчуците в черупките на яйцата. След това заливаме с бульона и изстудяваме за няколко часа в хладилник, за да се желират. Обелваме преди сервиране.