вторник, 22 май 2012 г.

Свинска кавърма в пръстен гювеч

Всичко, приготвено в пръстен гювеч те кара да си оближеш пръстите - опитайте тази кавърма и няма да съжалявате


Необходими продукти: свинско месо, гъби, лук, чушка, червено вино и подправки (според вкуса) 
Начин на приготвяне: нарязваме свинско месо на хапки. В тенджера се задушава месото в малко зехтин. Изваждаме месото и в същата мазнина добавяме нарязан на полумесеци лук, зелена чушка и нарязани гъби. Задушаваме, докато поомекнат. Накрая прибавяме 3-4 суп.л. брашно, червен пипер и сол. В пръстен гювеч редим месото и зеленчуците. Доливаме червено вино. Гювеча се пече приблизително 1 час и 30 минути в силно загрята фурна.