вторник, 12 юни 2012 г.

Задушени пилешки гърди в многолистно тесто

Много вкусно предложение, което със сигурност ще ви стане любимо ястие занапред


Необходими продукти: 1 пакет бутер тесто, два броя пилешки гърди, 1 кафена чашка настърган кашкавал, 1 лук, 1 жълтък, 100 готварска сметана, сол, черен пипер, 1 лъжица горчица.

Начин на приготвяне: Нарежете лука на ситно. Нарежете пилешките гърди на хапки. Запържете месото и лукът, прибавете сол и черен пипер. Добавете сметаната и оставете за около 10 минути да къкри на котлона. Разстелете тестото на голяма кора. Намажете с горчицата. Разрежете кората на квадрати или на други форми. Поставете от плънката във всяка формичка. Затворете като плик, или според отрязаната форма. Намажете в разбит жълтък и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.