вторник, 10 юли 2012 г.

Бутер пънчета с плънка от пилешки гърди

Струва си да си поиграете с бутер тестото - рецептата е много лесна, вкусна и ефектна



Необходими продукти: за бутер тестото - 250 гр.брашно, 100 мл.вода, щипка сол,  200 гр.чисто масло; за плънката - 300 гр.пилешки гърди без кост, няколко кисели краставички, сос песто, дижонска горчица, сол, черен пипер, 100 мл.готварска сметана.


Начин на приготвяне: От брашното, водата и солта замесете тесто. В средата на тестото сложете чистото масло. Завийте тестото и го оставете в хладилника за 15 минути. След това го разточете, както е заедно с маслото. Двата края се пригъват към средата, после още веднъж на две и отново се разточва. Оставя се в хладилника отново за 15 минути. Тази операция се повтаря още веднъж, но от обратната страна на тестото. Готовото тесто разточете на кора. От кората отрежете ленти, които се завиват около пръстен от фолио. Поставете пръстените във формички за мъфини. На дъното на всеки пръстен поставете кръгче от тестото. Намажете пръстените с разбито яйце и ги изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса. От същото тесто изпечете капачета за пънчетата, отново намазани с разбито яйце. За плънка на пънчетата подгответе следното - пилешките гърди се измиват и нарязват на малки хапки. Задушете ги в зехтин с малко лук. Прибавете 1 чаена лъжичка дижонска горчица, 1 чаена лъжичка сос песто, сол, черен пипер, няколко нарязани кисели краставички и готварската сметана и оставете да се задуши. С тази плънка напълнете пънчетата от бутер тестото. Затворете ги с капачетата и може да сервирате със стрък пресен босилек.