събота, 28 юли 2012 г.

Лесен френски сладкиш

Малък, вкусен и много лесен за приготвяне сладкиш


Необходими продукти: кори за баница, тъмен шоколад, чисто масло и бишкоти

Начин на приготвяне: наредете в тавичка бишкотите в два реда и ги покрийте с разтопения на водна баня шоколад.


След това поставете тавата в хладилник, за да стегне шоколада. През това време подгответе корите за баница. Разтопете чистото масло. Вземете една кора и я намажете с разтопеното чисто масло. Сгъвате я на две и отново намазвате с масло. След това върху намазнената кора поставяте две или три от бишкотите с шоколада и завивате като плик.



Така завитото пликче се намазва с разтопеното чисто масло и се поставя в тава за печене. Когато сте готови с пликчетата ги изпечете в предварително загрята фурна до 170 градуса за приблизително 10 минути. При сервиране може да добивите топинг, сладоледена топка или какво прецените!