четвъртък, 9 август 2012 г.

Сьомга на фурна

Прекрасен източник на така важните за организма ни протеини и Омега 3 мастни киселини. Пробвате ли веднъж тази риба, тя ще си остане завинаги в менюто Ви. Гарантирам!


Необходими продукти: няколко стека сьомга, три лимона, черен пипер, бяло вино, соев сос, зехтин и сол


Начин на приготвяне: измийте сьомгата, сложете я в подходяща тава. Изсипете сока от двата лимона, малко бяло вино, малко зехтин, малко от соевия сос, поръсете с черен пипер и сол, и оставете да се маринова около половин час.



В тава наредете парчетата сьомга, като върху всяко от тях сложете по една лъжица от маринатата.Завийте ги с фолио и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна около 20 минути. Махнете фолиото и изпечете още 5 минути, за да добие загар отгоре. Да Ви е сладко!