неделя, 16 септември 2012 г.

Пълнени постни камби

Рецептата е подходяща за време на пости - лесно и вкусно предложение


Необходими продукти: 10 червени камби, 300 гр. ориз, няколко моркова, броколи, карфиол, сол, черен пипер, зехтин, риган, босилек, къри. За сос бешамел - 200 мл. прясно мляко, 150 мл. готварска сметана, лъжица сос песто, три лъжици брашно.



Начин на приготвяне: изчистете камбите от семките, като запазите дръжки. Те ще използват за затваряне на камбите при печенето. Загрейте зехтин и запържете ориза. Когато стане стъклен добавете нарязаните на ситно моркови, броколи и карфиол. Задушете. На края овкусете със сол, черен пипер, къри и черен пипер. С тази смес напълнете камбите и ги затворете с дръжките. Сложете ги да се пекат в тавичка с малко вода. Печете при 180 градуса за 40 - 45 минути. Сосът пригответе по следния начин - запържете три лъжици брашно в прясното мляко. Добавете сметаната, една лъжица сос песто и бъркайте, докато се сгъсти. Готовите пълнени камби залейте с този сос при поднасяне.