Пукани люти чушлета
Почитателите на лютичкото определено ще харесат предложението
Необходими продукти: 300 гр. люти чушки, 1 ч.л.сол, 1 ч.л.захар, 3 суп.л.зехтин, 4-5 суп.л.балсамов оцет, чесън, копър
Начин на приготвяне: чушките се опукват на котлона или във фурната на 200 - 250 градуса. След това ги наредете в предварително стерилициран буркан и редете ред чушки ред нарязан на филийки чесън и ситно нарязан копър. Смесете останалите съставки и залейте чушките. Може да консумирате след няколко часа, защото трябва да престоят в марината. Или буркана затваряте добре и поставяте в хладилника, и ще имате пукани чушлета дълго време.
Коментари
Публикуване на коментар
Напишете своя коментар: