Наполеонки

Тази рецепта може да приготвите с любимия си крем, без значение какъв е той, и така ще поднесете един чудесен десерт на близките или гостите си!


Необходими продукти: 800 гр.готово бутер тесто, 1 литър прясно мляко, 3/4 чаена чаша захар, 3/4 чаена чаша брашно, четири яйца, екстракт от ванилия, ядки.


Начин на приготвяне: разточете бутер тестото на кора с дебелина 1 см. Изрежете правоъгълници, наредете ги в тава застлана с хартия за печене. Направете дупки с вилица върху правоъгълниците от тестото, за да не се издуват много при печене и изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна до порозовяване. Крем ванилия пригответе така: разбийте яйцата със захарта и 1 ч.ч. от млякото. Постепенно прибавяйте брашното, за да се получи гладка смес. Останалото мляко сложете да заври. Когато е готово прибавяйте сместа към него при непрекъснато бъркане. Вари се, докато се сгъсти. В тавичка сглобете наполеонките като редувате ред кора от бутер тестото, ред крем. Отгоре може да ги украсите със смлени ядки и натрошени изрезки от бутер тестото. Добре е да престоят една нощ в хладилника, за да омекнат корите и кремът да попие добре. 



Коментари

Популярни публикации от този блог