четвъртък, 4 октомври 2012 г.

Прясно осолен черноморски паламуд

Рецепта за ценители на морски деликатеси - определено си заслужава да пробвате


Необходими продукти: паламуд, сол, зехтин, чимен, черен пипер, червен пипер, ситно нарязан чесън.


Начин на приготвяне: изчистете паламуда, махнете и костите, и разрежете през корема. Осолете рибата и я оставете да престои 24 часа.



В купа смесете подправките - зехтин, черен пипер, червен пипер, ситно нарязания чесън и малко копър. След това измийте рибата. Намажете я с четка със сместа от зехтин и подправки.


Увийте я в домакинско фолио и я оставете във фризера. Рибата трябва да престои така поне седмица и ще имате страхотно мезе за масата.