събота, 3 ноември 2012 г.

Телешко чили

За почитателите на вкусното телешко месо - няма как да не ви хареса рецептата


Необходими продукти: 600 гр. телешко месо, 3 червени чушки, 2 зелени, 1 жълта, 1 люта чушка, 4-5 скилидки чесън, 2 средно големи глави лук, 2-3 домата, зехтин, сол, дафинов лист, черен пипер, кимион, риган и 1 телешки бульон.

Начин на приготвяне: Нарежете месото на парчета и го оваляйте в подправките, като хубаво ги втриете в него. Запържете в зехтин парчетата месо, за да запечатате подправките. След това вземете тенджера и прехвърлете месото там. Добавете нарязаните чушки, накълцания лук, пасираните домати и нарязания на кръгчета чесън. Объркайте всичко добре. Добавете дафиновия лист и телешкия бульон и оставете ястието да ври около един час.