неделя, 18 ноември 2012 г.

Пълнени пилешки гърди

Ефектна, нискокалорична и лесна за приготвяне рецепта - изпробвайте!


Необходими продукти: пилешки гърди, гъби, моркови, кисели краставички, праз, готварска сметана, зехтин, сол, черен и червен пипер, риган, босилек.

Начин на приготвяне: нарежете гърдите на тънки филета. Нарежете гъбите, морковите, киселите краставички и праза. Овкусете парчетата месо с подправките. Върху всяко парче от пилешките гърди сложете от плънката с гъбите, завийте на руло, забодете с клечки за зъби и наредете в тавичка за печене. Залейте рулата с малко зехтин и готварска сметана, и изпечете във фурна на 200 градуса за приблизително 20 минути, или докато е готово месото. Получава се много вкусно и леко ястие. Да ви е сладко!


п.п.Рецептата е публикувана в сп."Кулинарен журнал", брой 5/март 2015, стр. 55