неделя, 25 ноември 2012 г.

Коледни курабийки

За приготвянето на тези коледни курабийки можете да включите и децата, особено за украсата. С риск да изядат повечето преди да са украсени! :)


Необходими продукти: две яйца, една ч.ч.захар, една ч.ч.зехтин, две супени лъжици мед, един бакпулвер, една супена лъжица канела, една ванилия, щипка джинджифил и 400 гр. брашно.

Начин на приготвяне: Пресейте брашното. Към него прибавете зехтина, яйцата, захарта и омесете тесто. Добавете една ванилия, канелата и джинджифила. Разточете тестото и с помощта на формички изрежете желаните форми. Наредете в тава, застлана с хартия за печене и изпечете в умерено загрята фурна. 



Готовите курабийки може да украсите с шоколадова глазура, която се приготвя така - към 150 мл. мляко се добавя 150 гл. шоколад, 20 гр. чисто безсолно масло и 100 гр. пудра захар. Бърка се до разтопяване на шоколада и се заливат курабийките.