петък, 7 декември 2012 г.

Панирана бяла риба - сулка

Рибата трябва да присъства на Вашата трапеза всяка седмица. Предлагам Ви лесна и изпитана рецепта за приготвяне на бяла риба


Необходими продукти: бяла риба, в случая сулка, царевично фино смляно брашно, сол, черен пипер, босилек, естрагон, дивесил, кориандър, риган, лук, бяло вино, яйце, зехтин и лимони.

Начин на приготвяне: изчистете рибата и я нарежете на филенца. Направете марината от подправките, ситно нарязания лук, сок от лимон, няколко капки зехтин и бялото вино и оставете рибата да престои в маринатата поне 8 часа. След това всяко парче потапяйте първо в разбито яйце и след това в царевичното брашно. Изпържете до златисто. 



При поднасянето изстискайте лимонов сок върху парчетата. Подходяща гарнитура е както зелената салата, така и картофена. Да ви е сладко!


п.п. Рецептата е публикувана в сп."Кулинарен журнал", брой 9/май 2014, стр.18