петък, 8 февруари 2013 г.

Кекс


Необходими продукти: четири яйца, 1 и 1/2 ч.ч.захар, 1 ч.ч. фанта, 5 суп.л. олио, 2 и 1/2 ч.ч. брашно, един бакпулвер, една ванилия.

Начин на приготвяне: в купа разбийте белтъци на сняг. В друга купа смесете жълтъците, захарта и олиото и разбийте. Постепенно добавяйте пресятото брашно, бакпулвера, фантата и ванилията. От разбитите белтъци към другата смес добавете една трета и разбъркайте внимателно. След това цялата жълтъчна смес добавете към белтъците и разбъркайте добре, като внимавате да останат въздушни белтъците. Изсипете във форма за печене. Изпечете кекса в предварително загрята фурна да 180 градуса до готовност, като проверявате с клечка от време на време. Готовия кекс може да украсите с пудра захар или шоколадова глазура, или и с двете.