неделя, 5 май 2013 г.

Великденска торта Вили


Ако правите торти у дома, ако имате повод за направа на торта, ако имате най-добрата майка, за която искате да направите торта, предлагам да опитате рецептата ми за Великденска торта Вили. Измислих я за моята майка, която има имен ден на един от най-светлите български празници - Великден. Рецептата е много лесна, приготвя се бързо, а вкуса е страхотен! :)


Необходими продукти: 4-5 бисквити закуска, пакетче крем ванилия на Д-р Йоткер, 500 мл. прясно мляко, 3 суп.л. захар, две пакетчета желатин, сладкарска сметана 150 мл., 20 броя. малки еклерчета, плодове за украса, форма с откопчаване с диаметър 26 см.

Начин на приготвяне: В купичка с три лъжици студено прясно мляко разтворете кремчето ванилия. Загрейте прясното мляко на котлона. Прибавете към него трите лъжици захар и при непрекъснато бъркане добавете кремчето ванилия. Едното пакетче желатин изсипете в студена вода и оставете да набъбне. След това го разтворете в микровълновата печка, докато се образува само течност. Изсипете желатина към кремът ванилия. Във формата с откопчаване наредете ред бисквити закуска, предварително потопени в прясно мляко. Върху тях изсипете половината от кремът ванилия. Наредете еклерите и добавете останалата част от крема. Оставете в хладилника да се стегне желатина за поне 15 минути. Разбийте с миксер сметаната. Пригответе другото пакетче желатин и го добавете към разбитата сметана. Изсипете сметаната върху тортата и отново приберете в хладилника за 15 минути. След това наредете отгоре плодове за украса. Оставете добре да се стегне поне три часа, преди да я сервирате. Да ви е сладко!