Крем супа от тиквички с крутони


Лято е, а това е сезонът на тиквичките. Тиквичката е полезен, здравословен и нискокалоричен зеленчук. Освен това има много лечебни свойства. Изключително подходяща е и за спортуващите, и  за отслабващите, поради ниския гликемичен товар. Варианти за приготвянето на тиквички има много. Предлагам ви една крем супа, която трябва да опитате. Оригинална, лесна за приготвяне и много, много вкусна супа!



Необходими продукти: четири средни по големина тиквички, два картофа, две скилидки чесън, сол, 100 гр. сирене, една суп.л. чисто масло, копър, крутони.



Начин на приготвяне: нарежете тиквичките и картофите на малки квадратчета и ги сварете в подсолена вода. След това ги извадете от тенджерата и ги пасирайте. Не изхвърляйте бульона където се свариха продуктите - ще ни трябва по - нататък. Към пасираните тиквички прибавете натрошеното сирене, чистото масло и разбъркайте. Постепенно започнете да прибавяте от бульона към тази смес, докато достигнете желаната гъстота на супата. Поднесете със ситно нарязан копър и крутони.

Коментари

Популярни публикации от този блог