вторник, 8 април 2014 г.

Крем супа от карфиол


Всички знаем колко е полезен карфиола, затова предлагам на Вашето внимание тази лесна и бърза рецепта за крем супа от този вкусен зеленчук

Необходими продукти: 1 кг. карфиол, 1 1/2 л. пилешки бульон, 1 глава лук, 2 средно големи картофа, 2 супени лъжици краве масло или зехтин, 1-2 щипки индийско орехче, сол и черен пипер на вкус, 1/2 чаена чаша готварска сметана. За украса - ситно нарязан магданоз и хлебни крутони.



Начин на приготвяне: Задушете лука в маслото до омекване. Залейте с пилешкия бульон. Когато заври добавете нарязаните на кубчета картофи и разделения на розички карфиол. Прибавете сол и черен пипер на вкус и варете на тих огън до пълното сваряване на зеленчуците. Пасирайте всичко много добре с пасатор. Добавете сметаната, индийското орехче и разбъркайте. При сервиране поръсете със ситно нарязан магданоз и/или хлебни крутони. Да ви е сладко!



п.с. - Рецептата е публикувана в сп.Кулинарен журнал, брой 23/ декември 2014, стр.10