Великденска торта - парфе Зебра



На най-хубавия празник Великден не може да минем без торта, особено като си имаме именник - моята майка. Да ни е жива и здрава, и още много пъти да празнуваме. Предлагам една изключително лесна за приготвяне торта, която няма да отнеме много от времето ви. Единствено трябва да се изчака да стегне, преди да я разрежете.



Необходими продукти: две големи кофички заквасена сметана, един пакет бисквити Роден край, кафява захар, какао, две пакетчета желатин, 50 ml сладкарска сметана, 50 гр.чисто безсолно масло, ягоди и натрошени орехи за украса.



Начин на приготвяне: във форма с ринг, с диаметър 24 см. наредете бисквитите Роден край. В купа изсипете едната заквасена сметана, разбъркайте и добавете три-четири лъжици захар (ако обичате по сладичко сложете според вкуса си). Разтворете единия желатин според указанията на опаковката. Добавете го към сметаната. Направете същото с другата заквасена сметана и втория желатин, но към нея добавете 4 суп.л.какао. По стените на ринга наредете нарязаните ягоди. Започнете да добавете от двете смеси върху бисквитите, както като правите кекс зебра. Първо изсипете голяма лъжица от бялата смес. В средата на бялата смес изсипете от кафявата смес. Продължете така, докато свършат смесите - първо от едната и в нейната среда от другата. Оставете тортата в хладилник да стегне добре за поне час. След това махнете ринга. Украсете покрая с натрошени орехи. Разбийте сладкарската сметана с разтопеното чисто масло и намажете отгоре тортата. Нарежете и ...да ви е сладко! Надявам се да харесате това Великденско предложение от мен!



п.с. сп.Кулинарен журнал, брой 14/ юли 2014, стр.59




Коментари

Популярни публикации от този блог