неделя, 23 ноември 2014 г.

Лимонови мъфини


Необходими продукти: 4 яйца, една чаена чаша захар, половин чаена чаша зехтин за готвене (или чисто безсолно масло), една и половина чаена чаша брашно, един лимон, един бакпулвер, 3 супени лъжици какао.


Начин на приготвяне: разбийте яйцата и захарта на пухкав крем. Добавете зехтина (маслото) и сокът от лимона. Пресейте брашното и добавете към него бакпулвера. Бъркайте непрекъснато и постепенно започнете да добавяте от брашно към яйчената смес. Добавете настъргана кора от лимона (една супена лъжица настъргана кора). С така приготвената смес напълнете формички за мъфини до средата. Пресейте какао върху всяка формичка и отгоре допълнете със сместа за мъфините. Изпечете ги в предварително загрята на 160 градуса фурна до готовност, като проверявате с клечка за зъби дали са изпечени. Готовите мъфини може да украсите с пудра захар или да шприцовате разбита сметана.