неделя, 16 ноември 2014 г.

Крем супа от тиква


В сезона на тиквите ви предлагам рецепта за супа от тиква. Много вкусна, диетична и не на последно място лесна за приготвяне рецепта. Може да я поднесете с кротони, или само поръсена с черен пипер или с пера от пресен лук - който, както предпочита. 

Необходими продукти: за четири порции - 400 грама тиква, два средно големи моркова, два картофа, 200 мл прясно мляко, сол, черен пипер, 10 гр. чисто безсолно масло.


Начин на приготвяне: нарежете и изчистете тиквата, картофите и морковите. Сварете ги в подсолена вода. Когато омекнат ги отцедете от водата, добавете чистото масло и прясното мляко. Пасирайте до хомогенна смес. Така полученото пюре върнете във водата, в която варихте тиквата. Овкусете с черен пипер. Сервирайте супата топла. Да ви е сладко!


п.п. Рецептата е публикувана в сп.Кулинарен журнал, бр.3/февруари 2015, стр.10