Бутер коледна елха и бутер Дядо Коледа с пълнеж
Необходими продукти за коледна елха или Дядо Коледа: един пакет бутер тесто от 1 кг., две ябълки, кафява захар, две яйца, канела.
Начин на приготвяне: Един килограм бутер тесто разделете на две равни части. Едната част сложете върху хартия за печене. За да оформите коледна елха оформете с изрязване тестото така:
Ако искате да приготвите главата на Дядо Коледа изрежете тестото така:
Върху така изрязаната половина от тестото сложете пълнежа приготвен от едното разбито яйце, две настъргани ябълки, кафява захар на вкус и канела. От останалата половина от бутер тестото за приготвяне на елхата изрежете по същия начин, както основата и я поставете върху частта с пълнежа. Завийте крайчетата на елхата, ето така:
За главата на Дядо Колета от втората половина на бутер тестото изрежете братата и я поставете върху основата с пълнежа, като завиете крайчетата. Ето така изглежда изрязаната брада:
От останалите парчета от бутер тестото оформете нос с мустаци, очи и шапка, и ги поставите върху основата. Ето как ще изглежда Дядо Коледа преди печенето:
И така, намажете елхата или Дядо Коледа с разбито яйце и изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност. Ето готовия резултат:
Да ви е сладко!
Коментари
Публикуване на коментар
Напишете своя коментар: