събота, 27 декември 2014 г.

Пълнен лефер




Необходими продукти: лефер, една връзка магданоз, една връзка копър, две глави лук, две скилидки чесън, сол, черен пипер, босилек, риган, розмарин, карамфил, мащерка.

Начин на приготвяне: изчистете рибите. Отстранете костта, като прегънете опашката на рибата в края, съвсем до перката - прегънете докато се счупи. Счупете костта до главата и я отстранете. Внимателно извадете месото на рибата - да остане само кожата. 



Нарежете лука на ситно. Сгорещете тиган, сипете една лъжица зехтин за готвене и задушете лука и чесъна. Добавете ситно нарязания магданоз и копър, и разбъркайте. Добавете месото от рибите и задушете. 



С готовата смес напълнете рибите. Зашийте ги, за да не излезе пълнежа при пърженето, или използвайте клечки за зъби, за да затворите отвора. 


Оваляйте рибите в брашно и изпържете по две - три минути от страна. 


Поднесете с картофена салата. Да ви е сладко!