Лесно и вкусно руло с лек крем


Бързо, лесно и вкусно руло с лек крем, което ще задоволи апетита ви за сладко. Ако не разполагате с много време за приготвяне на десерта, ако искате той да изглежда добре и да е вкусен, като в същото време да може да си хапнете повече от едно парче, без да ви става лошо от сладост - това е вашият десерт. Не са необходими много продукти. Нужно е само да отделите малко от времето си, за да приготвите десерта, с който ще изненадата гостите си.


Необходими продукти за рулото: пет яйца от свободни кокошки, пет супени лъжици кафява захар и пет супени лъжици брашно. 

Необходими продукти за пълнежа: 500 ml сладкарска сметана, 250 ml заквасена сметана, един желатин, захар на вкус, 150 гр. сладко от горски боровинки.


Начин на приготвяне на рулото: разбийте на гъст крем яйцата и захарта. Започнете постепенно да прибавяте брашното, като бъркате непрекъснато. Изпечете пандишпана в загрята на 160 градуса фурна за 25 минути или до готовност - все пак всяка фурна пече различно. Изпечения пандишпан завийте в навлажнена кърпа, докато още е топъл, за да може да добие формата на руло. Оставете да изстине добре. През това време пригответе крема за рулото.

Начин на приготвяне на крема: разбийте сладкарската сметана. Добавете заквасената сметана и разбъркайте добре. Прибавете сладкото. Отделно пригответе желатина. Изсипете го във вода и оставете да набъбне. След това го стопете на водна баня, докато стане течен. Добавете го към сместа от сметаната. Прибавете няколко лъжици захар, според вкуса ви. Разбъркайте добре и оставете в хладилника да се стегне за около половин час. С този пълнеж напълнете изстиналото руло. Може да украсите отгоре с част от крема, или по ваше предпочитание. От опит ви казвам - ако престои в хладилника за една нощ, става още по хубаво, но спокойно може да си го хапнете веднага, след като го приготвите. Да ви е сладко, приятели! И успешна Нова Година на всички!



Коментари

Популярни публикации от този блог