Киноа с гриловани зеленчуци и кълнове от ряпа
Необходими продукти: 100 гр. киноа, две малки тиквички, две чушки - една червена и една зелена, няколко моркова, стар лук, един патладжан, сол, черен пипер, 200 мл. вода, кълнове (каквито обичате).
Начин на приготвяне: нарежете зеленчуците на шайби и ги запечете на грила от двете им страни. Овкусете ги със сол и черен пипер. Сварете киноата в 200 мл. вода за 15 минути. Отцедете я добре. Овкусете със сол. В чиния наредете като канапе грилованите зеленчуци. Върху тях с помощта на ринг за сервиране сипете от киноата. Сложете от кълновете и сервирайте тази превъзходна салата. Да ви е сладко!
п.п. Рецептата е публикувана в сп."Кулинарен журнал", брой 10/май 2015, стр.13
Коментари
Публикуване на коментар
Напишете своя коментар: