четвъртък, 19 февруари 2015 г.

Овчарски торбички


Вкусни торбички от тесто, пълни със задушено свинско с лук и подправки. Бързо, лесно, вкусно и ефектно - опитайте!


Необходими продукти: 300 гр. свинско месо от врат, две три глави стар лук, сол, черен пипер, червен пипер, куркума, 1 ч.л. баварска горчица, 150 грама спанак. За тестото - 400 гр. брашно, 4 с.л. зехтин за готвене, сол, едно яйце, 200 мл. вода.


Начин на приготвяне: Омесете гладко и еластично тесто от брашното, 4 с.л.зехтин, щипка сол, едно яйце и водата. Оставете за 20 минути да си почине. Запържете в сгорещен тиган с малко зехтин нарязаното на хапки свинско месо и ситно нарязания лук. Добавете сол, черен пипер, червен пипер, куркума, горчицата и ситно нарязания спанак, и оставете да се задуши. Ако е необходимо добавете малко вода. Когато плънката е готова изчакайте да изстине, преди да оформите торбичките. 
Разточете готовото тесто. Изрежете с нож квадрати с размери 15х15 см. В средата на всеки квадрат сложете от плънката. Оформете торбичка, като захванете краищата на квадрата и завържете с тънко нарязан стрък праз - мисля, че със зелени пера лук ще стане даже още по - красиво, но аз използвах праз. Наредете торбичките в застлана с хартия за печене тава. Намаслете ги отгоре със зехтин. Изпечете за около 20 минути на 180 градуса. Да ви е сладко!