Мъфини с бонбони "Фереро Роше"


Любимата тема мъфини отново е на преден план. Този път имат пълнеж - по една бонбонка "Фереро Роше" във всяко мъфинче. И да си кажем истината все пак - мъфините не са нищо по-различно от кекс, но в малки формички. Идеални са за из път - мънички и удобни за пренасяне. За всички любители на тези малки симпатични вкусотийки е тази моя рецепта.

Необходими продукти за 12 мъфина: четири яйца от свободни кокошки, една чаена чаша кафява захар, половин чаена чаша чисто безсолно масло, една ампула ванилия, един бакпулвер, две чаени чаши пресято брашно, 12 бонбона "Фереро Роше". За глазурата - един натурален шоколад + една чаена лъжица чисто масло.

Начин на приготвяне: разбийте на пухкав крем яйцата и захарта. Добавете стопеното масло и ванилията, и отново разбъркайте добре. Пресейте брашното заедно с бакпулвера и прибавяйте по малко към яйчената смес, като бъркате непрекъснато. От готовата смес изсипете във формички за мъфини по една супена лъжица във всяка форма. Сложете по една бонбона "Фереро Роше" и допълнете формичката със смес догоре.


Изпечете в предварително загрята на 160 градуса фурна за 20-25 минути или до готовност. За глазурата - разтопете на водна баня (съда, в който е шоколада не трябва да се допира до водата, а да стои над нея) шоколада, като прибавите чаена лъжица чисто масло, за да е лъскава глазурата. Когато се стопи, намажете мъфините. Може да поръсите отгоре кокосови стърготини. И да ви е сладко!









Коментари

Популярни публикации от този блог