Бисквитена торта, в кексова форма

Кой не обича тортичка? Пък била тя и бисквитена :)

Необходими продукти: 1 пакет бисквити Закуска, 4 яйца, 1 ч.ч. захар, 1 1/2 ч.ч. брашно, 1 литър прясно мляко

Начин на приготвяне: 4 яйца за кремчето се разбиват с 1 чаена чаша захар. Прибавят се по малко от 1 чаена чаша брашно и 1 и 1/2 чаена чаша от 1 литър прясно мляко, докато се получи еднородна смес. Останалото прясно мляко се поставя на котлона да заври. След това към него с непрекъснато бъркане се прибавя разбитата вече яйчена смес. Вари се до сгъстяване на крема. Когато е готов се снема от котлона и се прибавя 1 ванилия, като се разбърква хубаво. Бисквитите се потапят в прясно мляко преди подредбата. В подходяща форма се слагат първо плодовете и върху тя ред бисквити, ред крем, два пъти. След като постои в хладилник за да стегне крема, се обръща върху поднос.

Популярни публикации