Локумки

Малки, сладки локумки - всички обичаме домашно приготвените закуски :)


Необходими продукти за тестото: 1 ч.ч. кисело мляко, половин ч.ч. олио, 1 ч.ч. мисто масло, 300 гр. пудра захар, брашно за твърдо тесто, 2 пакетчета локум

Начин на приготвяне: В купа се слага около 3-- гр. от брашното, добавя се киселото мляко, олиото и разтопеното чисто масло. Тестото се замесва, като се добавя брашно до получаване на твърдо тесто. Оставя се в хладилника за 2 часа. След това се разточва на кора. реже се на триъгълничета, кръгчета, кавдратчета или каквато форма желаете. Във всяко парче се слага малко локум и се завива на ролце. Локумките се нареждат в тава, намазват се с разбит жълтък и се пекът в предварително силно загрята фурна до порозовяване.





                                                                                    






Популярни публикации от този блог