Крем Бавария с бишкоти

Подходящ за всякакъв празник и събитие


Необходими продукти: 2 ч.л. желатин, 2 ч.ч. прясно мляко, 2 жълтъка, 2 белтъка, 6-10 суп.л. захар, 2 ванилии, настъргана кора от портокал, 200 мл сладкарска сметана, 1 ч.ч. прясно мляко за напояване на бишкотите ( може сок от компот )

Начин на приготвяне: двата жълтъка се разбъркват с прясното мляко и се варят, докато се сгъсти крема. Сваляме от котлона и добавяме желатина, който предварително е набъбнал и разтопен на водна баня. Разбъркваме с бъркалка и оставяме малко да поизстине. Разбиваме с миксер двата белтъка и захарта на твърд сняг. Прибавяме към поизстиналото кремче. Бъркаме внимателно, за да остане пухкава сместа. Сладкарската сметана се разбива, добавяме ванилия към нея и тази смес се добавя към крема. В тавичка нареждаме на дъното напоените в млякото ( или сока на компот ) бишкоти, върху тях изсипваме половината смес, отново редим бишкоти и върху тях останалия крем. Оставя се в хладилник поне три часа, за да стегне добре.

Популярни публикации от този блог