Руло от бутер тесто с пълнеж от ябълки, орехи, канела и кокосови стърготини

Сместа от ябълки, канела и кокосови стърготини е достатъчна да предизвика вкусовите ни рецептори, а като добавим и обвивка от бутер тесто...опитайте, много е вкусно!


Необходими продукти: 250 гр. брашно, 100 мл вода, 200 гр.масло, настъргани ябълки, мед и канела.

Начин на приготвяне: от 250 гр. брашно, 100 мл вода, сол се замесва тесто, което се разточва на квадрат. В средата се слага 200 гр масло, завиваме тестото и се оставя в хладилника за 15-20 минути. След това се разточва с маслото, както е вътре на лента. Двата и края се прегъват към средата, после още веднъж на две и отново се разточва.
Оставя се в хладилника да почива още 15 минути, след което операцията с прегъването се повтаря, но този път от обратната страна на тестото. След като е готово го разточете на правоъгълна кора. Нарежете страниците  му на ленти без да стигате до средата. В средата наредете настъргани ябълки, смесени с мед и канела. Оформя се руло, като лентите се преплитат диагонално, една върху друга. Намазва се с разбито яйце и отново се оставя да втаса. Пече се в предварително загрята умерена фурна.

Популярни публикации от този блог