Бишкотена торта с два вида крем

Лека и свежа торта, подходяща за всеки повод 


Необходими продукти: два пакета бишкоти; за крема ванилия - 4 яйца, литър мляко, 1 ч.ч. захар, 1 ч.ч. брашно, ванилия; за крем какао - 4 яйца, литър мляко, 1 ч.ч. захар, 1 ч.ч. брашно, ванилия, 4 суп.л.какао

Крем ванилия приготвяте така: яйцата се разбиват със захарта. Прибавя се по малко от брашното и половината от прясното мляко. Останалото мляко се оставя на котлона да заври и след това към него при непрекъснато бъркане прибавяме яйчената смес. Вари се до сгъстяване на крема.Накрая се добавя и ванилията. Крем какао се приготвя по абсолютно същия начин, но към сместа с яйцата добявам какаото.
Вземаме форма с откопчаване и започваме подредбата на тортата. Дъното и стените на форма с откопчаване се покриват с напоени в мляко бишкоти. Върху първия ред наредени на дъното бишкоти изсипвате половината от крема ванилия. върху него редите втори ред бишкоти, а върху тях - крем какао. Продължава подредбата с бишкоти и останалия крем ванилия. Украсата е с настърган шоколад и череши.
Да ви е сладко!




Популярни публикации