Кекс от тиквички и моркови

Вкусен, свеж и интересен експеримент с тиквички и моркови


Необходими продукти: 4 нарязани на тънки резени тиквички; 4 с. л.зехтин; 400 гр. едро настъргани моркови; 2 яйца; 100 г натрошено сирене; 100 гр. настърган кашкавал; ½ ч. л.горчица; 2 с. л. заквасена сметана; 1 с. л. ситно нарязан копър; черен пипер на вкус
Начин на приготвяне: Тиквичките се намазват със зехтина и се запичат 15 мин. във фурната на 200° С в тавичка с незалепващо покритие или се изпичат на грил. Морковите се слагат да се задушат за 3-4 мин. в 2 с. л. сгорещен зехтин или олио. Сол на вкус. Смесват се сиренето, кашкавалът, яйцата, морковите, горчицата, сметаната, копърът и се подправят с черен пипер на вкус. Дъното и стените на една форма за сладкиш се покриват с резенчета. Вътре се сипва морковената смес и се слага да се пече 20 - 25 мин. във фурна, загрята на 190° С, докато сместа се втвърди. Когато изстине формата се обръща в подходяща чиния и се сервира със зелена салата.

п.п. - рецептата е публикувана в сп.Кулинарен журнал, брой 23 / декември 2013 година, стр.24



п.п. - Още една публикация на тази рецепта - сп.Кулинарен журнал, брой 1 / януари 2014 година



Коментари

Популярни публикации от този блог