Щрудел с ябълки

Вкусен австрийски десерт, приготвен с ябълки



Необходими продукти:500 гр. листи за баница, 1кг. ябълки, 200 гр. смлени орехи, 2 суп.л. канела, 150 гр. захар, 250 мл.олио, 50 гр. краве масло, 200 гр. пудра захар

Начин на приготвяне: 
Ябълките се измиват, обелват и настъргват на едро на ренде над подходящ съд. Листите за баница се разстилат. Към настърганите ябълки се прибавят канелата, орехите и захарта на пясък. Сместа се обърква добре с лъжица. Взема се тава за печене, като дъното и околния ръб се намазват с краве масло. От корите за баница се отлистват две. Накапва се повърхността им с олио. Отгоре се разпределя плънката, леко се прегъват двата края навътре, след което листите се навиват във вид, во който желаете (на руло, на правоъгълник и т.н.) и така се зареждат в тавата. След това последователно се зареждат останалите парчета. Отгоре се накапват леко със зехтин и се зарежда тавата за печене в умерена фурна /на 200 градуса/ около 30- 40 минути. След готовност се изваждат и докато са топли се напудрят с пудра захар. Нарязва се след като изстине.



Популярни публикации