Пандишпанов кекс от дебелия тефтер на майка ми

Този кекс определено си заслужава усилието - страшно пухкав, много красив и мноооооооого вкусен


Необходими продукти: 8 яйца, 1 ч.ч. захар, 1 ч.ч. брашно, какао и 1 ч.ч. смлени орехи

Начин на приготвяне: 4 яйца и 4 жълтъка се разбиват заедно с 1 ч.ч. захар. Към тях се прибавя 1 ч.ч. брашно. След това 4 белтъка заедно с 4 суп.л. захар се разбиват на сняг. към тях прибавяме 4 суп.л. брашно. Смесваме 2 суп.л. какао с 1 ч.ч. смлени орехи. Във формата, където ще печем изсипваме половината от жълтата смес, върху нея половината от орехите. След това сместа с белтъците и втората половина от орехите. най-отгоре се изсипва втората част от жълтата смес. Пече се в предварително загрята фурна до готовност.



п.п. Рецептата е публикувана в сп.Кулинарен журнал, бр.1/януари 2015, стр.32



Коментари

  1. Не виждам нито бакпулвер нито сода в рецептата, какво се ползва като набухвател?

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Напишете своя коментар:

Популярни публикации от този блог