Бисквитена торта с крем какао и целувчена смес

Поредната ми вариации на тема бисквитена торта - вкусно и лесно


Оказах се с два пакета обикновени бисквити, които трябва за нещо да се използват. Така реших да направя тази бърза и лесна бисквитена тортичка. 

Необходими продукти: два пакета обикновени бисквити, четири белтъка, захар, крем какао на Д-р Йоткер и 500 мл прясно мляко.

Начин на приготвяне: Млякото се слага да заври с три, четири суп.л.захар. Когато заври, сваляме от котлона и добавяме кремчето, предварително разтворено в няколко суп.л.прясно мляко при непрекъснато бъркане. Във форма с откопчаване нареждате на дъното и по стените напоени в прясно мляко бисквити. Върху бисквитите на дъното се изсипва половината от крема, върху него се реди втори ред бисквити. Върху тях се слага половината от целувчената смес. Целувчената смес е приготвена от четири белтъка и захар. На един белтък - три суп.л.захар. Белтъците трябва да са студени, а съда, в който ще се разбиват да е идеално чист. Като изсипете половината от тази смес, нареждате още един ред бисквити и пак крем, пак бисквити и останалата целувчена смес. Готовата торта залях с желатин на Д-р Йоткер. Оставете в хладилника поне три часа, за да стегне добре и след това - да Ви е сладко!


Популярни публикации от този блог