Салата хумус

Страхотен вкус! Може да се използва за мазане, или за топене, или за сос към фалафели или магданозени кюфтета...



Необходими продукти: 1 1/2 чаена чаша нахут, 2 суп.л.тахан, 3-4 скилидки чесън, 1 ч.ч. вода, сокът на два лимона, 2 суп.л. зехтин, червен пипер, магданоз -по желание.

Начин на приготвяне: Почиствате нахута и го оставяте за 24 часа във вода, докато набъбне  до удвояване на обема си.  Готовия нахут се бланшира. В блендер поставяте нахута и водата и пюрирате до получаване на каша. Прибавяте тахана и отново разбръквате. Трябва да се получи гъстота на лютеница. Постепенно прибавяте подправките. По желание може да се украси с магданоз.


п.с. Тази вкусна и полезна разядка ми донесе награда - Портативно барбекю. Рецептата е изпробвана и публикувана в списание Кулинарен Журнал, брой 16, август 2013 на стр.10
Благодаря на списанието, че са оценили моето предложение!



Популярни публикации от този блог