Кашкавалени пръчици

Вкусни кашкавалени пръчици, които може да поднесете като допълнение на някое ястие или самостоятелно


Необходими продукти: 200 гр.брашно, 200 гр.настърган кашкавал, 125 гр.чисто масло, 7 суп.л.кисело мляко, 2 яйца и сусам и маково семе за поръсване.
Начин на приготвяне: Към брашното прибавяме настъргания кашкавал и яйцата, без единия жълтък. Добавяме разтопеното чисто масло и сол на вкус.  Омесва се твърдо тесто, което се оставя да почива около два часа. След това се разточва на кора с дебелина 0.5 см. От разточеното тесто се изрязват лентички, които се намазват с разбития жълтък и се поръсват със семената. Кашкавалените пръчици печем в предварително загрята фурна до порозовяване.



Популярни публикации от този блог