Зеленчукова тарта

Рецептата е много сполучлива, а тартата е страхотна вкуснотия - опитайте!


Необходими продукти: тиквички, моркови, бутер тесто, 300 мл. прясно мляко, 25 гр. чисто масло, 25 гр. брашно, пармезан, сол, черен пипер, зехтин, индийско орехче

Начин на приготвяне: Във формата, където ще се пече тартата сложете хартия за печене. Отгоре разстелете бутер тестото. Пригответе бешамела по следния начин - в разтопеното чисто масло запържете брашното, и при непрекъснато бъркане добавете прясното мляко. Разбърквайте, докато се сгъсти. Добавете сол, черен пипер и индийско орехче. Оставете да се охлади и тогава прибавете настърган пармезан - приблизително 200 гр. Измийте тиквичките и морковите. Нарежете ги на тънки ивици. В разтланото бутер тесто изсипете бешамела. Върху него нареждайте в кръг тиквички и моркови, докато стигнете до средата. Намажете с четка със зехтин зеленчуците и изпечете тартата в предварително загрята фурна до 140 градуса за 45 минути. Сервирайте охладена. Добър апетит!


п.п. Рецептата е публикувана в сп.Кулинарен журнал, брой 23/ декември 2013, стр.18, и ми донесе награда продукти на Fino - благодаря на екипа на списанието!


Популярни публикации от този блог