Бутер рулца със свинско филе, горчица и маково семеНеобходими продукти: 250 гр.брашно, 100 мл.вода, сол, 200 гр.чисто масло, дижонска горчица, свинско филе, маково семе, яйце, зехтин.

Начин на приготвяне: от брашното, водата и солта замесете тесто. В средата сложете маслото. Завийте тестото и го оставете за 15-20 минути в хладилника. След това го разточете на лента, както е с маслото вътре в него. Двата края се пригъват към средата, после още веднъж на две и отново се разточва. Оставете в хладилника да почива още 15 минути, след което повторете операцията с разточването и прегъването, но този път от обратната страта на тестото. Готовото тесто разточете на правоъгълна кора. Намажете кората с дижонската горчица.Върху горчицата наредете свинските филенца, така че да се прокрие цялото тесто. 

Поръсете с риган. Завийте на руло, с помощта на найлончето под тестото. 

Оставете за около час в хладилника, за да се стегне и да може след това да се нареже по-лесно. Нарязаните рулца наредете върху хартия за печене в намазнена тава. Намажете рулцата с разбито яйце и поръсете с маково семе. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за приблизително 15 минути.


Тази рецепта ми донесе награда тефлонов тиган с капак. Публикувана е в списание Кулинарен журнал, брой 17, септември 2013 , стр.46


Популярни публикации от този блог