Бисквитена торта

Интерпретациите на тема бисквитена торта са много. Варианти колкото искате! Въпрос на фантазия!

Необходими продукти: за крем ванилия - 1 литър прясно мляко, 4 бр. яйца, 1 ч.ч. брашно, 1ч.ч. захар, ванилия. Един пакет бисквити какао, 1 руло шоколадово руло и плодове за украса.

Начин на приготвяне: крема ванилия пригответе така - разбийте яйцата със захарта. Прибавете по малко от брашното и 1 и 1/2 ч.ч. от прясното мляко, до получаване на еднородна смес. Останалото мляко се слага да заври. Когато заври с непрекъснато бъркане бавно се прибавя яйчената смес. Варите до сгъстяване на крема. В обла купа изсипете малко от крема. Върху него наредете потопени в прясно мляко бисквити. Върху тях отново крем, и отново бисквити докато напълните купата. Оставете в хладилник да се охлади и да стегне добре крема. След това обърнете върху подходяща за сервиране чиния и украсете отгоре с нарязани парченца от рулото и плодове, с каквито разполагате в момента. Получава се много ефектна торта - купол, която същевременно е много лесна за приготвяне.



Да ви е сладко!


Популярни публикации