Пиле с ориз

Няма нужда да обясняваме, че това е едно от любимите ястия на почти всяко домакинство! Вкусна и лесна рецепта!


Необходими продукти: ориз, лук, пилешки бутчета или друга част от пилето, сол, босилек, риган, червен пипер, черен пипер, зехтин.

Начин на приготвяне: ориза се задушава в малко зехтин заедно с нарязания на ситно лук. След като стане стъклен се долива вода, в съотношение ориз - вода 1:4. Посолете, добавете и другите подправки и оставете да се посвари, но все пак да остане ал денте. В отделна тенджерка сварете пилешките бутчета с малко сол. В тава за печене изсипете ориза, наредете бутчетата отгоре и запечете във фурната за около половин час при температура 180 градуса.


Популярни публикации