Лаврак на фурна

Много вкусна риба, лесна рецепта за изпълнение. Гаранция за успех! ;) 


Необходими продукти: два  лаврака, или четири готови филета от лаврак, 2 суп.л.дижонска горчица,  1 суп.л. лимонов сок, 1 суп.л. оцет, 1 чаена лъжичка мед, 4-5 суп.л.зехтин, ситно нарязан копър, 1 лимон нарязан на кръгчета, 5 суп.л. лимонов сок и червен лук за декорация.

Начин на приготвяне: Почистете рибата и я нарежете на филета. 


В пасатор разбийте горчицата, лимоновият сок, оцетът и медът. Постепенно добавяйте зехтинът. Накрай прибавете копъра. 


Посолете рибите. Поръсете с черния пипер. Върху филетата наредете лимоновите резенчета, намажете с по една с. л. лъжица от соса и запечете за 15 мин. в предварително загрята на 200°С фурна. 


Филенцата се сервират с останалия сос и гарнитура по избор.



Популярни публикации