Шарено руло втори вид

Веднъж като се убедите, че приготвянето на пандишпаново руло не е нищо сложно, ще започнете с интерпретации по темата с украсата


Необходими продукти за рулото: 4 яйца, 8 суп.л.захар, 2 суп.л.вода, 7 суп.л.брашно, 1 суп.л.какао, 1 п.бакпулвер, 1 ванилия. 


Необходими продукти за крема: 1 литър прясно мляко, 4 яйца, 1ч.ч. захар, 1ч.ч. брашно, 1 ванилия.

Начин на приготвяне на крема: В купа разбийте четирите яйца и захарта, и 350 мл. от млякото. Останалата част от млякото оставете да заври. Към яйчената смес прибавете при непрекъснато бъркане брашното. Добавете тази смес към горещото мляко и бъркайте енергично, докато кремът се сгъсти. Оставете го да се охлади.



Начин на приготвяне на рулото: Разбийте яйцата със захарта и ванилията до сгъстяване. Добавете водата и разбийте още малко. В купичка пресейте брашното и бакпулвера. Добавете към яйчената смес, като разбърквате внимателно. От така получената пандишпанова смес отделете 1/4, към която добавете 1 суп.л.какао и разбъркайте добре. В тавичка, застлана с хартия за печене изсипете жълтата смес и заравнете добре. Върху нея изсипвайте малки порцийки от каковата смес, все едно ще оформяте точки. От средата на всяка какаова точка издърпайте навън лъч с въртеливо движение и ще се получат фигурки, като на снимката. 


Готовото руло изпечете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около две минути, след което намалете температурата на 160 градуса и печете още 5 минути (докато порозовее). 


Сложете изпечения пандишпан върху навлажнена кърпа. Завийте го на руло. Оставете да изстине. След това го развийте и намажете с крема. Завийте отново и оставете да престои в хладилника за няколко  часа.




Коментари

Популярни публикации от този блог