Капама

Комбинацията от свинско месо, зеле...и пръстен гювеч няма какво да се коментира! Класика в жанра!



Необходими продукти за голям гювеч: 500 гр.свинско месо, 300 гр.ориз, 500 гр. кисело зеле, зехтин, риган, босилек, черен пипер, червено вино, сол, соев сос.

Начин на приготвяне: месото се нарязва на парчета за готвене и се маринова в малко червено вино, черен пипер и соев сос. Задушете ориза в зехтин. 



Добавете щипка сол и черен пипер, и бульон и оставете на котлона за около 10 минути. Киселото зеле нарежете на ситно. В гювеча слагайте един ред от зелето, отгоре един ред от ориза, след това от месото и така, докато приключат продуктите. 



Овкусете със сол, налейте червено вино, малко зехтин и печете във фурната за два часа при 180 градуса.



Популярни публикации от този блог