Шишчета от сьомга

Рибата е не само полезна храна, но и много вкусна. А сьомгата е...една от най-вкусните риби. Слагайте на трапезата по - често от този дар на природата!


Необходими продукти: 600 гр. филе от сьомга (без кости и кожа), зелена чушка, червена чушка, лук, 1 лимон, 2 скилидки чесън, магданоз, 2 с.л. зехтин, сол.

Начин на приготвяне: Измийте добре сьомгата. Подсушете и я разрежете на кубчета. Измийте чушките и лукът. Нарежете ги на парченца с големина около 5 см. Чесъна, зехтина, сока от лимона, солта и магданоза поставете в пасатора и размесете добре. В същата купа прехвърлете нарязаните зеленчуци и парченцата риба. С ръце разбъркайте добре, така че маринатата да се разпредели равномерно върху зеленчуците и рибата. Покрийте купата за 30 минути и оставете в хладилника. Нанижете на дървени шишчета сьомгата, тиквичките, чушката и доматите, като редувате продуктите. 


След това ги изпечете до златисто-кафяво на грил тиган. Ще са ви необходими по около 4-5 минути от всяка страна.Поднесете готовите шишчета върху плато с гарнитура по желание. 
Популярни публикации от този блог