Бисквитени пасти

Заслужава си да опитате тези красиви пасти, изключително лесни за приготвяне


Необходими продукти: два пакета бисквити Закуска (едни бели и едни какао), за крема ванилия - 4 яйца, един литър мляко, 1 ч.ч. захар, 1 ч.ч. брашно, ванилия; за крем какао - 4 яйца, един литър мляко, 1 ч.ч. захар, 1 ч.ч. брашно, ванилия, 4 суп.л.какао; филирани бадеми за украса.



Начин на приготвяне: Крем ванилия приготвяте така - яйцата се разбиват със захарта. Прибавя се по малко от брашното и половината от прясното мляко. Останалото мляко се оставя на котлона да заври и след това към него при непрекъснато бъркане прибавяме яйчената смес. Вари се до сгъстяване на крема. Накрая се добавя и ванилията. Крем какао се приготвя по абсолютно същия начин, но към сместа с яйцата добавям какаото. В тавичка започнете нареждането - ред какаови бисквити, потопени в прясно мляко, ред крем ванилия, ред бисквити от белите, ред какаов крем. Отгоре украсете с филирани бадеми. Оставете в хладилник, за да стегне крема и след това нарежете пастичките.


Популярни публикации