Шоколадово руло

За почитателите на сладичкото и за желаещите да експериментират в кухнята - лесно предложение за десерт


Необходими продукти за рулото: 4 яйца, 8 суп.л. захар, 7 суп.л. брашно, 2 суп.л. вода, 1 бакпулвер, 1 ванилия, един млечен шоколад за глазура и филирани бадеми за украса

Необходими продукти за крема: 1 литър прясно мляко, крем карамел на Д-р Йоткер, четири лъжици захар, ванилия

Начин на приготвяне на крема: В купичка разтворете кремчето с няколко лъжици от млякото. Останалото мляко сложете да заври. Прибавете четири лъжици захар. Когато заври млякото го дръпнете от огъня и на бавна струйка при непрекъснато бъркане добавете разтвореното кремче. Бъркайте до сгъстяване.

Начин на приготвяне на рулото: В купа смесете яйцата и захарта. Разбъркайте с миксер. Смесете брашното с бакпулвера и добавете към сместа. Добавете водата и ванилията. Разбъркайте добре сместа. Изсипете в тавичка, застлана с хартия за печене. Печете две минути на 200 градуса в предварително загрята фурна и още пет на 160 градуса. Готовото руло извадете върху навлажнена кърпа, посипана с ванилова захар и завийте. Оставете да се охлади. След това напълнете крема и завийте отново. Отгоре залейте с разтопения шоколад и поръсете с филираните бадеми. Оставете за няколко часа в хладилника да стегне и е готово за консумация. 




Популярни публикации