Свинско печено с круши и ароматни подправки

Изключително ароматно и вкусно предложение за приготвяне на свинско месо - опитайте и няма да съжалявате


Необходими продукти: 800 гр.свинска плешка (без кост), 200 мл. сухо бяло вино, сол, зехтин, соев сос, мащерка, дижонска горчица, черен пипер на зърна, копър на зърна, щипка карамфил, щипка настъргано индийско орехче, 2-3 картофа, 2-3 моркова, 2 круши, 3 малки глави лук и 4-5 скилидки чесън.

Начин на приготвяне: Измийте добре месото. В купа смесете подправките и натрийте добре с тях месото. Завържете го със здрав конец, за да се получи добра форма при печенето. Сложете го в тавата, изсипете малко зехтин и 200 мл бульон, и печете във фурна на 180 градуса. След около 45 минути добавете в тавичката нарязаните и овкусени картофи, круши, моркови, лук и чесън. Печете още 45 минути, или до готовност на месото. Извадете в тавичка готово ястие и завийте с домакинска хартия. Оставете да изстине. Смесете соса от тавичката и бялото вино, и ги сложете да поврят на котлона за 4-5 минути. С този сос залейте месото, след като го нарежете и наредите в подходяща чиния.




Това е публикуваната рецепта в списание Кулинарен журнал, брой 17, септември 2013, стр.35


Популярни публикации от този блог